Po trošku delších prázdninách se opět vracím na stránky Orlického deníku se svými „nesmysly". Musím se přiznat, že ten můj opožděný start zapříčinily moje kulaté narozeniny ze začátku září, které jsem slavil mimořádně dlouho. Tomu odpovídá také dlouhá řada nejrůznějších dárků. Mezi nejvtipnější patří poukaz na pasení ovcí v Beskydech. Dalším zajímavým dárkem byla sada ponožek v mimořádně zářivých liturgických barvách (pro vysvětlení – je jich šest: bílá, červená, fialová, zelená, černá a růžová). A moc mi zalichotila větička která byla uvedena na obalu: „Pro kněze, kteří mají styl!".
Oceňuji, že dotyčný, který mi tyto ponožky věnoval, má dobrý přehled o módních trendech. To, co bylo ještě nedávno nemyslitelné, tedy vzít si k tmavému obleku a černým botám červené ponožky, se dnes stává téměř běžným. Dokonce se zkracují kalhoty, aby byl tento doplněk ještě více viděn. I když jsem, co se týče mého outfitu, někdy odvážný, raději zůstanu u klasiky, u černých ponožek do černých bot. Dostal jsem také svetr značky Ralph Lauren se zapínáním na zip. Okamžitě jsem si ho chtěl vyzkoušet, a tak jsem si ho oblékl. Chci ho zapnout, hledám na levé straně „jezdce", jenže „jezdec" přesedlal na stranu pravou. „Je to nějaké divné! Není to náhodou dámský svetr?" spekuluji a pátrám po nějakém štítku. Vidím „menswear", takže by to mělo být pánské! Nevím, čím to je, možná tím, že jsem znamením Panna, a ty bývají puntičkářské, ale ten „jezdec" napravo mi fakt kazí pocit z toho jinak nádherného svetru.
Potvrdilo se mi to, co v poslední době v módě pozoruji, tedy že je čím dál víc unisex. Nevadí mi, že se ženy inspirují pánským oblečením. Je to projev určité rovnoprávnosti. Dokonce se mi některé pánské věci na ženách líbí víc než na mužích. Co se týče oblékání, jsou ženy více kreativní a flexibilní. Jim tolik nevadí, jestli mají knoflíky na pravé, nebo levé straně a neřeší pozici „jezdce". S námi muži je to jiné. Nemám nic proti unisex trendu, ale moc prosím návrháře: „Nechte nám, mužům, knoflíky na košili na pravé straně, ´ jezdce´ na straně levé a knoflík u poklopce také na pravé straně!"

ZBIGNIEW CZENDLIK