„Tento dokument popisuje současný stav kriminality v Lanškrouně, vymezuje cílové skupiny pro působení v oblasti prevence kriminality a popisuje cíle pro nejbližší období. V koncepci jsou samozřejmě také definována opatření pro realizaci vytyčených cílů," uvedla Věra Ptáčková, vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví na lanškrounské radnici.

Dalším z projednávaných bodů bylo rozdělování zdrojů z loterií, které jsou příjmem města. Putují na sport. „Každoročně je činnost lanškrounských sportovních organizací podporována z takzvaných zdrojů z loterií. Zatímco v předchozích letech přicházely z těchto zdrojů do rozpočtu města částky převyšující milion korun, a tak mohla být na zmíněnou podporu vyčleňována částka pět set tisíc korun, letos tento výnos za devět měsíců jen mírně přesahuje 350 tisíc korun a není už předpoklad podstatného navýšení," upřesnila Renáta Krčová, vedoucí finančního odboru na radnici. Zastupitelstvo proto schválilo, že částka na dotační program podporující činnost sportovních organizací bude v rozpočtu na rok 2016 nižší – 350 tisíc korun.

Zastupitelé také na základě doporučení rady rozhodli o sloučení příspěvkové organizace Kino Lanškroun s příspěvkovou organizací Kulturní centrum Lanškroun ke dni 1. 1. 2016.

(pb, zr)