Ze 115 obcí v okrese zvítězil Jiří Drahoš ve čtyřiadvaceti, mimo jiné v obcích v lyžařských obcích Čenkovice a Dolní Morava. Dvakrát došlo k remíze s Milošem Zemanem, a sice v Řetůvce, kde oba kandidáti shodně získali 48 hlasů, a ve Skořenicích, kde dali lidé oběma po 77 hlasech. Výjimku mezi obcemi tvoří Petrovice a Šedivec, kde zvítězil Pavel Fischer.

Více než padesát procent hlasů získal Miloš Zeman v jedenácti obcích. Například v Libecině dostal 60,64 procent hlasů. Ale jasným favoritem je nejmenší obec okresu Trpík, kde přišlo k volbám 70,49 procent voličů a Miloš Zeman tady dostal od lidí 69,77 procent hlasů. Na druhém místě skončil Marek Hilšer s pouhými 9,3 procenty a na třetím Jiří Drahoš se třemi hlasy.

A co se týká účasti, největší volební morálku prokázali lidé v Petrovicích, kde přišlo k urně 84,26 procent voličů. S účastí nad osmdesát procent se dostali také v Dolní Moravě, Šedivci nebo Seči. Naopak nejmenší zájem o volby měli lidé v Anenské Studánce (44,97 procent) a na padesát procent nedosáhli ani v Cotkytli nebo Žampachu.