Snad každý zákazník v jeho obchodě se v těchto dnech ptá na původ zboží, dopad kauzy na tržby je podle něj nevyhnutelný. A jakou radu má Pavel Rybka pro zákazníky? Čím se řídit při nákupu stáčených lihovin? Rada je snad jediná, nakupovat jen u spolehlivých obchodníků. „Nejhorší na tom je, že někteří obchodníci na kvalitu nekoukají. Jsou schopní nakoupit za šedesát korun litr, i když běžná cena stáčeného rumu je kolem sto šedesáti korun za litr. Koncoví spotřebitelé tuto cenu ale nevidí, tu vidí pouze obchodník. Ten chce vydělat, nakoupí tedy co nejlevněji a je mu jedno, co lidem prodá. Koncový zákazník potom špatné zboží koupí za stejnou cenu jako kvalitní ve slušném obchodě," nechává do praktik nekalých obchodníků nahlédnout Pavel Rybka.
„Ostrava a Český Těšín, to je centrum černých likérek, líh pochází většinou z Polska. Už před dvěma lety tam byla kauza, že líh dělali z kapaliny do ostřikovačů," připomíná Pavel Rybka a zdůrazňuje: „Rozhodně se vyplatí nekupovat lihoviny ve stáncích a od podomních překupníků, kteří ho vozí vlaky načerno v batozích."