DANIEL DOSTRAŠIL
správce sboru jednoty bratrské, Ústí n. O.
U své banky jsem se dozvěděl, že pokud můj zůstatek na Silvestra překročí 100 milionů, změní se úrok na záporný, a to na -0,15 procenta každý den. Banka tak trestá klienta za to, že si u ní uloží hodně peněz. Radil bych milionářům, aby přes Vánoce trochu zchudli, jinak to bankéři vyřeší za ně. Jinak jsem rád, že tuhle starost nemám a nepřeju tyto starosti ani čtenářům Deníku.

LUDMILA MAREŠOVÁ KESSELGRUBEROVÁ
středoškolská učitelka, Česká Třebová
Sama nemám – díky rodinné dělbě práce – s bankami moc co do činění. Z poplatků mi hodně vadí něco jiného, totiž dědická daň. Když vám někdo blízký zemře, je to strašné samo o sobě, obvykle s tím jsou spojené značné výdaje a hmotné komplikace a když je vám nejhůř, nastaví velkou a žádostivou dlaň ještě stát. Nevím, jestli je tento poplatek absurdní, určitě ale mimořádně bezohledný.

PAVEL STRNAD
ředitel kulturního domu Na Střelnici, Králíky
Hodně mi vadil poplatek za elektronický výpis z účtu, ale moje banka už ho nevyžaduje. I další poplatky jsou „v normě", evidentně hodně pomáhá osvěta a protesty bankovních klientů. Osobně bych v anketě volil jako nejabsurdnější „poplatek za vedení účtu za zemřelého klienta po dobu dědického řízení", to opravdu některá banka účtuje? To kdyby se mi stalo, hned změním ústav… :-)

HANA CHVÁTILOVÁ
ředitelka ZUŠ Petra Ebena, Žamberk
Mám pár akvarijních rybiček, a aby jim nebylo smutno, dám je ke kamarádovi do velkého akvária. Dohodneme se, že za péči o šťastný život mých zebřiček si může nechat všechny potomky a volně s nimi nakládat. Ve chvíli, kdy si svoje rybky vyzvednu, si oba poděkujeme a vnímáme profit na obou stranách. Proto mi vadí téměř veškeré bankovní poplatky, které si neumím selským rozumem vysvětlit. Nenechme si však nějakými poplatky zkazit požehnané svátky. Veselé Vánoce!

MARTIN VÍDENSKÝ
vlakvedoucí osobních vlaků, básník, Letohrad
Nejvíc mě štve poplatek za výběr platební kartou z bankomatu vlastní banky. Mám-li u banky vedený běžný účet (což je zpoplatněno), na který mi chodí pravidelně výplata, a za každý výběr z bankomatu této banky musím platit, tak to vidím jako naprostou nehoráznost, plivanec do tváře vlastnímu klientovi a nebojím se to nazvat ZLODĚJINOU.
Čtenářům Orlického deníku a redakci přeji radostné Vánoce :-)

A co si myslíte vy? Napište svůj názor do diskuze