DANIEL DOSTRAŠIL
správce sboru jednoty bratrské, Ústí n. O.
Odradí mne od cestování s rodinou. Pocit, že svět je bezpečné místo, nás rychle opouští. Siláckými řečmi v hospodě, ani demonstracemi se šibenicemi v rukou místo mávátek, ho lepším neuděláme. Jeden bývalý muslim nám řekl, že nenávist společnosti vůči lidem, kteří jsou jiní, propast jen zvětšuje a mládež to radikalizuje. A extrémismu se bojím nejvíce. Je čas dát si pozor na svá srdce, kde, díky předsudkům, války začínají ještě dříve, než vyjedou do ulic tanky a než do vzduchu vzlétnou drony.

LUDMILA MAREŠOVÁ KESSELGRUBEROVÁ
středoškolská učitelka, Česká Třebová
Asi mě neodradí od cestování, ale výběr destinací určitě ovlivní, svět je teď pro mě méně bezpečné místo.

PAVEL STRNAD
ředitel kulturního domu Na Střelnici, Králíky
Jak říká prof. Morris Zapp, cestování zužuje obzor – ale vzhledem k tomu, že je to literární postava z knihy Davida Lodge, tak bych mu to odpustil. Ve jmenovaných lokalitách jsem nebyl, Paříž mě láká, ostatní destinace nikoliv, a to bez ohledu na současnou situaci. V každém případě doufám, že teroristé nedosáhnou svého a cestovat se bude i nadále. Pro spoustu zemí je turistika důležitou součástí ekonomiky a strach není dobrým rádcem. Že se ale ještě zpřísní podmínky k létání, o tom nepochybuji.

HANA CHVÁTILOVÁ
ředitelka ZUŠ Petra Ebena, Žamberk
Právě se vracím z Itálie. Ve středu prosluněná audience u papeže, ve čtvrtek uzavřeny hlavní pamětihodnosti z důvodu ohlášené hrozby atentátu. Takhle teď můžeme dopadnout mnohde. I doma. Neodrazuje mě to od cestování do rozumných destinací. Ale utvrzuje v přesvědčení, že je nejvyšší čas jednat. To je můj vzkaz pro mocné tohoto světa! ⋌ A co si myslíte vy?

Napište svůj názor do diskuze i Vy.