Příprava stavby přivaděčů k dálnici D35 pokračuje. Pardubický kraj žádá o finanční pomoc od státu.

Memorandum Ministerstva dopravy a Pardubického kraje o spolupráci při přípravě a realizaci dálnice D35 a s ním souvisejícím unesení vlády proto projde aktualizací.

„V současné velmi turbulentní době je nemožné zmíněné usnesení vlády, kde jsou uvedeny limity příspěvku státu na jednotlivé úseky silnic, splnit. Od roku 2017, kdy bylo usnesení schváleno, došlo k podstatnému upřesnění způsobu a cen realizace jednotlivých akcí. stalo se tak v souvislosti s postupným dopracováváním projektových dokumentací, ale také v souvislosti se zásadní změnou cenou stavebních prací,“ uvedl Michal Kortyš, náměstek hejtmana zodpovědný za dopravu.

Psali jsme:

Plánovaná dálniční křižovatka Vysoké Mýto - západ, kterou bude začínat přivaděč ve směru na Choceň a Libchavy
Nejnákladnější přivaděč k D35 bude od Mýta na Choceň. Prodražily se ale i další

Jednání se tedy netýkalo navýšení finančních prostředků na stavbu přivaděčů, ale na uvolnění limitů na jednotlivé akce při zachování celkového příspěvku státu.

„O případném dalším navýšení příspěvku státu na stavbu přivaděčů budeme ještě jednat. V tuto chvíli pro nás ale bylo zásadní moci přesouvat peníze mezi jednotlivými položkami," dodal Kortyš. Ministr Kupka ještě návrh předloží na vládě ke schválení.

Mapa přivaděčů pro D35 v Pardubickém kraji.Mapa přivaděčů pro D35 v Pardubickém kraji.Zdroj: ŘSD