Zatímco na výrobcích určených pro výstavu pracovali žáci dlouhodobě při hodinách výtvarné výchovy a pracovních činností, výrobky na prodejní jarmark byly vytvořeny v rámci projektového dne. Pod vedením svých učitelů při něm žáci vyrobili jako již tradičně věnce, aranžmá na stůl či závěsy na dveře, netradičními metodami pak vznikly antistresové míčky, látkové květiny nebo jarní zápisníky. Každý, kdo si chtěl pořídit velikonoční dekoraci nebo jen získat inspiraci, si přišel na své.

Po zhlédnutí výstavy a nákupu výrobků jste si mohli posedět v kavárničce U Květinky a pochutnat si nejen na kávičce, ale i na domácích zákuscích, řezech či jarním pohárku.

Součástí výstavy byl koncert žáků prvního až devátého ročníku v prostředí damníkovského kostela. Během koncertu zaznělo mnoho dětských písní s jarní tematikou, které byly doplněny českými i cizojazyčnými písničkami o tom, jak je na světě krásně.

Žáci a jejich učitelé věnovali přípravě výstavy a doprovodnému programu spoustu času a úsilí, když ve svém volném čase dobrovolně a rádi pomáhali s organizací. Proto jsme rádi, že po celý den panovala velmi příjemná a přátelská atmosféra. Když nás někdo za naši snahu pochválí a poděkuje nám za zážitek, je to pro nás zadostiučiněním a motivací k další práci.

ZŠ a MŠ Damníkov