Ústí n. O. – V návrhu rozpočtu města na letošní rok je na stavební investice a opravy vyčleněno 60 milionů korun. Velká pozornost se bude i letos věnovat revitalizaci areálu bývalé textilní továrny Perla 01. Letos tu začne demolice výrobních hal, která uvolní místo pro budoucí stavbu nového domu dětí a mládeže.

Pokračovat bude rekonstrukce ulice Čs. armády. Druhá etapa zahrnuje úsek od dětské polikliniky po křižovatku před Orlickoústeckou nemocnicí, provádět se bude za plné uzavírky. „Technicky náročnější část rekonstrukce byla provedena loni, proto v tuto chvíli neočekáváme komplikace a stavební práce by měly být dokončeny dle harmonogramu. Rozhodujícím faktorem, který ovšem neovlivníme, budou vhodné klimatické podmínky," řekl o opravě frekventované komunikace starosta Petr Hájek.

Další významnou akcí je zahájení výstavby společensko-sportovního centra v Knapovci. Stát bude na místě bývalé sokolovny, která byla zbourána kvůli nevyhovujícímu technickému stavu. Návrh rozpočtu města, který bude 13. února schvalovat zastupitelstvo, počítá také s opravami ulic Havlíčkova, Černá, Příkopy a Školní, novým silničním mostem v Hylvátech, zateplením budovy MŠ Na Výsluní, rekonstrukcí hasičské zbrojnice dobrovolných hasičů v Hylvátech nebo přístavbou MŠ Pod Lesem.

STATICKÉ PORUCHY PŘEMÍSTÍ ŠKOLNÍ JÍDELNU

Zcela nečekanou investicí je pak přestěhování školní jídelny z nízké budovy vedle gymnázia do objektu Okresní správy sociálního zabezpečení. Nestabilní jílovité podloží na podzim způsobilo statické narušení budovy. Podle Petra Hájka se na obvodovém zdivu v suterénu objevily trhliny, narušena byla i podlaha jídelny. „Školní jídelna není v nejlepší technické kondici a bude vyžadovat náročnou rekonstrukci, nebo případnou demolici. Situaci ovšem musíme řešit hned a bez zbytečných odkladů, proto nyní volíme přemístění do pronajatého prostoru," informoval starosta.

ČTĚTE TAKÉ: Králíky: Opraví nádraží a zateplí "zušku"