Už teď je jasné, že na cestu parkem půjdou skupiny ve všech šesti plánovaných časech. „Letos budou prohlídky v podobném duchu jako v minulém roce, pracovali jsme ale se scénářem, takže jsme maličko změnili některé úkoly,“ nechává Jaroslav Moravec nahlédnout pod pokličku strašení.

Prohlídka začíná vždy u Kulturního centra a návštěvníci cestou parkem potkají například vodníka, kostlivce, ježibabu či čerty, u každé zastávky musí splnit jeden úkol. A mnohdy musí úkolu čelit i dospělí, třeba ke kostlivci je dobré mít připraven svůj dobrý skutek. Cílem prohlídky je probudit Bílou paní na letohradském zámku. A pozor, na prohlídku je třeba se předem objednat.

Kdy se bude strašit?
13. července
27. července
3. srpna
17. srpna

Lego i historie

Kromě strašidelných prohlídek Kulturní centrum láká hned na dvě výstavy, navíc spojené zvýhodněným vstupným. „Na výstavu stavebnice Lego chodí rodiče s dětmi masově,“ podotýká k návštěvnosti letní výstavy v přízemí zámku Jaroslav Moravec. Lidé navštěvují i Světničku Járy Cimrmana a pozornost přitahuje i výstava u příležitosti 100 let republiky zvaná Z velké války do republiky aneb Válečná léta a první republika v Kyšperku. A kdo se dostatečně vynadívá na Lego, může v rámci jednoho vstupného zamířit přímo na výstavu v muzeu.

Střední škola stavební ve Vysokém Mýtě.
Škola má nového ředitele