Spustili anketu

Vysoké Mýto - Radnice připravuje nové koncepční řešení ulice Gen. Závady. Spustila proto anketu, ve které je pro občany přichystáno pět otázek, anketní lístek je i v červnovém zpravodaji, anketa potrvá do 18. června. Město zveřejnilo i první dva návrhy.

Očima Němců

Semanín - Ve zdejším kostele svatého Bartoloměje bude v sobotu zahájena výstava Náš kraj očima našich Němců, kterou sestavilo Hřebečské muzeum v Göppingenu. Výstava potrvá tři měsíce, otevírací dobu najdou zájemci na stránkách obce a Spolku Pro Semanín.

Léto se blíží, lidé míří k vodě

Orlickoústecko - Strávit léto u vody je pro mnoho lidí ideální plán na prázdninové dny. Na jaké novinky se můžete těšit na vašem koupališti?

Ilustrační fotografie.
Aquaparky jsou přichystány, letní radovánky mohou začít

Další etapa tour zamířila na Moravu

Česká Třebová, Lanškroun - V úterý odstartovala z České Třebové pátá etapa veřejné cyklotour napříč republikou „Na kole dětem". Jde o charitativní projekt, který pomáhá rodinám s onkologicky nemocnými dětmi. Z České Třebové se peloton vydal do Lanškrouna, kde bylo připraveno zábavné dopoledne. Účastníci cyklotour se poté přesunuli na Šumpersko, cílem šesté etapy z celkových desíti byl Bruntál. Do čela cyklistů se opět postavil Josef Zimovčák, mnohonásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole.