Pojede se jako mezinárodní soutěž v řadě kategorií, trať absolvují i historická vozidla. Závod bude Memoriálem Miroslava Urbana, dlouholetého ředitele a tahouna závodu. Číslovka v názvu znamená počet zatáček na závodní trati.

Klání má mnoho příznivců. „Moc se těším na nádherných 21 v krásné přírodě, je tam nezapomenutelná atmosféra, provoněná benzínem… a vším, co k super závodům patří…," vzkazuje jeden z nich na sociálních sítích. Ne všem však vůně benzínu a spálených pneumatik jde pod nos. Lidé, kteří bydlí v centru, si už dopředu nepřáli, aby kolem nich byla vedena objízdná trasa. S přihlédnutím k situaci na kruhovém objezdu u Bubeníka, který není dimenzován pro kamionovou dopravu, to znamenalo stěhování závodního depa ze silnice I/14 do areálů soukromých firem. „Pokud to jde, v době závodů na tři dny odjíždíme," říká muž, který bydlí blízko tratě, zároveň však dodává, že uzavírky a hluk jim sice komplikují život, ale jednou za rok se to dá vydržet.

Podle pořadatelů budou na trati vymezena místa pro diváky, ale i zakázané prostory, ve kterých se nesmí zdržovat. „Apelujeme na diváky, aby se zdržovali pouze v diváckých zónách, dbali pokynů pořadatelů a tím napomohli hladkému průběhu závodu," dodává Zdena Urbanová z Auto-klubu Ústí nad Orlicí.

Tréninky jsou naplánovány na sobotní a nedělní dopoledne, závody se pojedou od 13 hodin. Slavnostní vyhlášení výsledků se předpokládá v sobotu v 18 hodin, v neděli v 17.30.