Bohoslužba ústecké farnosti před televizními kamerami.
Na dalekou výpravu se vydaly tři autobusy se sto padesáti věřícími. „Dostali jsme nabídku od dobrovolníka z naší farnosti, který s televizí Noe spolupracuje," objasnil začátek nevšedního projektu ústecký děkan Vladislav Brokeš. Podle jeho slov byla mše před televizními kamerami pro celou farnost cennou zkušeností. „Člověk se snaží připravit, aby dopadla dobře celá liturgie včetně projevu a hudebního doprovodu. Na trému pochopitelně došlo, nechtěli jsme si uříznout ostudu," připustil nervozitu před začátkem bohoslužby.
Kamera, zvuk, světla, rozmístění jednotlivých účastníků, to vše se muselo hodinu před začátkem dát do pořádku, aby měl hodinový televizní přenos potřebnou kvalitu. Soudě podle kladných ohlasů, které zaznamenal děkan Vladislav Brokeš hned po skončení mše, dopadla „ostravská mise" pro ústeckou farnost dobře.
„Všichni jsme si oddechli, máme pocit, že jsme televizní přenos zdárně zvládli. Varhany hrát nepřestaly, schola se nezasekla, nikdo v projevu nebrknul. Uvědomili jsme si, že jsme se všichni nějak víc snažili, vložili se do toho celí. Takovou semknutost a radost bychom si chtěli přinést i do naší farnosti," vyjádřil ještě své přání Vladislav Brokeš. (jp)