Zrychlení

K některým dojde po prvním lednu v druhé budově v Jiráskově ulici za železniční tratí. „Evidence motorových vozidel a řidičských průkazů se přestěhují na místo dosavadního odboru sociálních věcí a zdravotnictví, zůstanou tedy v této budově, ale lidé je najdou v prvním patře. Naproti tomu sociální věci a zdravotnictví se přestěhují do třetího patra. Občanské agendy zůstanou spolu s vyřizováním dopravních přestupků ve druhém patře. Zrušena tady byla centrální pokladna: každý pracovník převezme i hotovost a vystaví pokladní doklad. Chceme tím urychlit vyřizování požadavků právě u agend, které jsou nejvíce využívané," vysvětlil záměry tajemník Pavel Nádvorník.
V souvislosti s uskutečňováním projektu „Dílna kvality Vysoké Mýto" se po Novém roce rozdělí dosud velký odbor agend dopravních a občanských: na odbor občanských agend a odbor dopravy a silničního hospodářství. Další změnou bude vznik oddělení IT. „Městský úřad dosud využíval externí služby správy IT, což se neprojevilo efektivně. Takže prostředky ušetřené na těchto službách využijeme na vlastní IT oddělení," poznamenal Pavel Nádvorník. A ještě jeden důvod této změny: je jím uskutečnění projektu „Technologické centrum, spisová služba a vnitřní integrace úřadu pro město Vysoké Mýto". Z něho vzniknou nové servery a úložiště dat a software pro kvalitnější práci radnice. Spisová služba poslouží zároveň pro více než dvě desítky obcí ve správě pověřeného úřadu.

Efektivita

Právnička nahrazující externí právní služby se zabývá agendou přestupkové komise a vymáháním pohledávek. „Město očekává, že v této oblasti nastane větší efekt. Od prvního ledna se posílí odbor investic o jednoho referenta, jenž bude technickým dozorem. Od něho si slibujeme větší dozor nad dodavateli staveb. Počet zaměstnanců se na úřadě nezvýšil, některá místa byla totiž zrušena. Využil se odchod některých pracovníků do důchodu a reorganizování pracovních pozic," dodal Pavel Nádvorník.  (jko)