Poslední práce finišují

Bezmála rok trvající akce, která kladla na žáky i zaměstnance školy značné nároky a po níž je hlavní budova umprumky k nepoznání, spolkla přes 27 milionů korun. Kromě zateplení fasády a výměny oken zdobí budovu zbrusu nová střecha, stejných změn se dočkaly také sousední dílny a objekt školní jídelny. Tuto okolnost také prezentoval Zdeněk Rössler žákům. „Ti z vás, kteří navštěvují uměleckoprůmyslovou školu již delší dobu, si jistě všimli, že se její areál proměnil. Končí poslední stavební práce a škola dostala nový kabát, který si po letech zcela jistě zasloužila."

Ústecká umprum zahájila školní rok.

S cílem udržet solidní výsledky

Školu ovšem nedělá pouze nový „kabát", důležité je především dění uvnitř. Ústecká umprumka by i v letošním školním roce chtěla zachovat aktivity, které nejen ve svém působišti nabízí: výstavy, veřejné prezentace, volnočasové aktivity, účast v projektech. V neposlední řadě je pro školu důležité udržet solidní úspěšnost u maturitních zkoušek, v jarním termínu 2015 se totiž SŠUP umístila nad celostátním průměrem. „Proto bych i vám, které letos zkoušky čekají, popřál, abyste je úspěšně zvládli," vzkázal ve svém projevu ředitel letošním maturantům.

První výstava již v polovině září

O kvalitě studentů a absolventů Střední školy uměleckoprůmyslové Ústí nad Orlicí se v letošním školním roce můžete poprvé přesvědčit už ve čtvrtek 17. září. V Galerii pod radnicí je na programu vernisáž výstavy Umprumka vystavuje, na níž budou prezentovány nejlepší práce školy z uplynulých dvou let. (jp)