Areál na Vinicích ve Vysokém Mýtě se v loňském roce stával častým cílem mnoha milovníků adrenalinu. Loni tu totiž byl otevřen areál trailových tratí, letos je těsně před otevřením a radnice hlásí jeho rozšíření.

Jízda bez šlapání

Čtvrtek bude na trailových tratích patřit žákům základních škol. Od 9 hodin začíná druhý ročník cyklo závodů Kujebácký trail Vinice.

Na více než dvoukilometrových tratích jsou úseky s různým stupněm náročnosti. Na své si zde přijdou pokročilí cyklisté, děti i začátečníci, novinkou letošního roku je pumptracková dráha v délce 106 metrů určená k dovednostní jízdě prakticky bez šlapání. „Dynamiky jízdy vzniká při přenášení váhy s pumpováním tlumičů,“ popsala mluvčí radnice Marie Lněničková. Novinkou je také vytvoření propojek mezi stávajícími traily o celkové délce 475 metrů, které umožňují větší výběr tras. Jak podotkl starosta František Jiraský, s výstavbou pumptracku a propojek opět finančně pomohl Pardubický kraj.

Tratě se otevřou už ve čtvrtek, a to v rámci cyklistických závodů pro žáky vysokomýtských základních škol. „Stejně jako vloni budou závodníci rozděleni do věkových kategorií a podle nich budou mít uzpůsobenou délku a náročnost tratě,“ konstatovala Marie Lněničková.

Tím plány s areálem nekončí. „V další etapě, kterou máme připravenou, zbývá postavit venkovní tělocvičnu s prvky jak pro dospělé, tak i pro děti, a doplnit mobiliář,“ upřesnil další plány místostarosta Martin Krejza. Tělocvična by měla být workoutová, tedy určená pro cvičení vahou vlastního těla, přibýt by měl i dřevěný přístřešek.

Trailové tratě letos už nabízejí i pumptrack.Zdroj: Josef Vojtěch

Ilustrační foto
Peticí protestují proti oklešťování území Králicka