„Samozřejmostí se konečně stává společná jízdenka obou údolí," uvedl jeden z majitelů Libor Vlček. Převážně rodinné terény nabídnou dvě nejdelší sjezdovky Orlických hor, a to Heroltickou, dlouhou 2290 metrů, a Mlýnickou, dlouhou 2015 metrů, následně Třebovskou a Svitavskou sjezdovku se shodnou délkou jeden kilometr. Na sjezdovce Vigona bude počítáno s denním i večerním lyžováním. Samozřejmostí budou dětské sjezdovky, kid parky včetně největšího snowparku v regionu s více než 40 překážkami a skoky na obou stranách Bukové hory. „V nové sezoně bude Skiresort Buková hora nabízet více než sedm kilometrů sjezdovek s přepravní kapacitou lanovek a vleků více jak sedm tisíc osob za hodinu," upozornil ředitel resortu Radek Procházka. Jak dodal, těmito parametry a komplexní nabídkou služeb se celý pětihvězdičkový resort stává předním hráčem českých lyžařských středisek.
Když před dvěma lety nabídly Svitavy svůj čenkovický skiareál k prodeji, přišla jediná nabídka. Potencionální investor měl však zájem jen o majetek, který souvisel s lyžováním. Nechtěl ani chaty, ani budovu vleku.

Prodej čenkovického skiareálu zastupitelé schválili v tomto týdnu, po předchozích zkušenostech rozhodli, že se prodej uskuteční ve dvou částech. Zvlášť budou prodány vleky s příslušenstvím, zahrnující kromě jiného techniku pro umělé zasněžování, sjezdovky Svitavská a Vigona, movitý majetek a také spoluvlastnické podíly a zvlášť chatky Vigona a přístavba budovaná před několika lety i s příslušenstvím. Svitavy vedly k prodeji ekonomické důvody. „Naše představa je taková, že současná prodejní cena celého areálu je podle odhadů 15,6 milionu korun. Areál se město rozhodlo prodat proto, že dochází k trvalému poklesu tržeb, a tím pádem také hospodářské ztrátě," uvedl svitavský zastupitel za ANO 2011 a zároveň šéf společnosti Sportes Jaroslav Kytýr. Svitavám se budou peníze hodit na odkládané záměry, například na zastřešení zimního stadionu.