Zabodovala trojice absolventů

Do kategorie Svitavská klapka Junior se přihlásila trojice dnes již bývalých studentů ústecké „umprumky", absolventů oboru užitá fotografie a média. Kristýna Bartošová, Gabriela Stránská a Martin Dvořáček soutěžili s dvouminutovým studentským snímkem pojmenovaným Proč nechodím spát.

Odbornou porotu zaujali do té míry, že jim byla udělena druhá cena. Z toho měla radost dnes už jejich bývalá vyučující Lucie Harapátová, jež jim s tvorbou filmu pomáhala a na festivalový večer do Svitav dvojici autorek doprovázela. „Pro mne bylo jejich umístění milým překvapením. O radost se podělily s Martinem, který se slavnostního večera bohužel nemohl zúčastnit," uvedla očividně spokojená pedagožka. Její „parketou" je právě výuka předmětů úzce spjatých s filmovou tvorbou – multimediální prezentace, scenáristika a dramaturgie.

Jak dále Lucie Harapátová uvedla, akce, jež se konala díky podpoře Pardubického kraje, pořádajícího města a kulturních služeb, měla z jejího pohledu kvalitní úroveň. Mimo jiné také zásluhou skupin Dozing Brothers, Dvojité Gé a Blue Apple, které obstaraly hudební doprovod festivalu. „Našim úspěšným studentům upřímně gratuluji a těším se na další ročník soutěže," uzavřela Harapátová. (jp)