Dne 13. října se na SOŠ a SOU ve Vlašimi na zámku již podesáté konala kuchařská a cukrářská soutěž. Pět žáků naší školy se zúčastnilo ve 3 kategoriích:
Příprava slavnostní tabule – Soutěžili Libor Fehér z 3. ročníku a Oldřich Chmelíček z 2. ročníku, oba z oboru Kuchař – číšník. Prostřeli a připravili výseč slavnostní tabule pro 2 osoby dle platných pravidel na téma „Čarovné květy chryzantém".
Teplá kuchyně – Soutěžila Adéla Kužílková, 2. ročník oboru vzdělání Kuchař – číšník. Adéla měla za úkol připravit 4 porce hlavního pokrmu včetně přílohy. Hlavní surovinou letošního ročníku bylo telecí maso. Časový limit přípravy byl 90 minut. Její pokrm byl italského původu „Telecí saltimbocca podávaná s dýňovým ragú, bramborovým pyré s bazalkovým pesto a pyré s červenou řepou".
Cukrářský výrobek – Soutěžila Zuzana Čermáková a Nikola Neradová ze 3. ročníku oboru vzdělání Cukrář. Děvčata musela dodržet zadání dortu „Podzim čaruje". Hlavní dekorační surovinou na dortu byla modelovací hmota.
Na závěr celé soutěže v odpoledních hodinách bylo vyhlášení výsledků v obřadní síni vlašimského zámku. I letos jsme si odváželi medaili – tentokrát zlatou za 1. místo ve slavnostních tabulích.
Ing. Marie Michálková