„Všechny obce měly do roku 2008 vzrůstající příjmy. Počítali jsme s tendencí nárůstu příjmů o sedm až patnáct procent, pak by nebyl problém projekt realizovat. Teď nemáme dostatek peněz na dofinancování," uvedl starosta města Jiří Dytrt.
Radnice mohla získat 7,5 milionu z evropských dotací, zbytek by musela uhradit sama. Projekt zahrnoval vybudování dvou srubů, jejich vybavení, horolezeckou stěnu, víceúčelové hřiště, masážní vany, příjezdové komunikace a parkoviště. „Zkusíme jednat s regionální radou, která má na starosti dotace, jestli nepůjde projekt odložit na další plánovací období. V roce 2014 budeme bez koruny dluhu. Noví zastupitelé rozhodnou, zda se přihlásí do nově otevíraných programů, nebo od projektu ustoupí úplně," řekl starosta.
Podle Jiřího Dytrta má smysl areál rozšířit a nabídnout víc služeb. Areál město vlastní a pronajímá jej. Naposledy zaplatilo více než milion korun za výměnu vířivé vany na koupališti nebo zhruba za sto tisíc korun opravilo sociální zařízení pro ženy.
Sportovní a rekreační areál nabízí autokemp, aquapark, kurty na tenis a squash, fitness centrum, bowlingovou dráhu, dětské hřiště, diskotékový klub a restauraci s penzionem. „Děláme maximum pro to, abychom u nás turisty udrželi. Vloženými penězi podporujeme podnikatele, kteří tam nabízejí služby," uzavřel žamberský starosta.