Určena je především žákům 6. - 9. tříd základních škol, z nichž vzejde vítěz, ale zapojit se do ní mohou samozřejmě i další čtenáři Orlického deníku. Celkem bude v Orlickém deníku zveřejněno osm otázek, a to vždy v pátek. Dnešní otázky zní: 1. Vedle lokomotiv CZ LOKO vyrábí také speciální drážní vozidla. Jmenujte alespoň dvě z nich. 2. Víte, který strojírenský učební obor má na VOŠ a SŠT prospěchové stipendium?

Pravidla soutěže jsme v Orlickém deníku zveřejnili v pondělí 9. listopadu. Proto jen připomeňme, že odpovědi zašlete mailem na adresu lucia.faltejskova@denik.cz. Ze správných odpovědí pak budou vylosováni tři vítězové a jejich jména zveřejníme v tomto deníku v pátek 11. prosince.

A o co se bude hrát? První cenou je tablet a odborná exkurze v CZ LOKO pro celou třídu základní školy, do níž vítězný žák chodí. Druhou cenou je technická stavebnice Merkur a odborná exkurze v CZ LOKO pro celou třídu základní školy, do níž vítězný žák chodí. Třetí cenou jsou propagační předměty CZ LOKO a odborná exkurze pro celou třídu základní školy, do níž vítězný žák chodí.