„Vzhledem k tomu, že do klubovny dochází kolem sto padesáti dětí, bude nové osvětlení kvůli jejich bezpečnosti přínosné," vítá investici města vůdce skautského střediska Jiří Dušánek.
Klasické lampy veřejného osvětlení nahrazuje při rekonstrukcích ulic moderní LED pouliční osvětlení. Má řadu výhod. „Je to nízká spotřeba elektrické energie, uvádí se, že se ušetří až padesát procent provozních nákladů na osvětlení, dále dlouhá životnost LED světelných zdrojů, nulová teplota světla, to znamená, že nedochází k vyzařování tepla ani ultrafialového záření, příznivé světelné spektrum pro lidské oko," vypočítává ty hlavní lanškrounský místostarosta Bohumil Bernášek.
V ulici Na Větru budou odstraněna stará svítidla i stožáry a nahrazeny novými s tím, že nové kabelové vedení bude uloženo v zemi. Použito zde bude 18 kusů LED svítidel se životností až 100 tisíc hodin. „Veřejná zakázka nyní prochází soutěží. Předpokládaná hodnota zakázky včetně DPH je 1,2 milionu korun," dodal vedoucí odboru investic a majetku na lanškrounském městském úřadu Lukáš Pražan. Předpoklad je, že stavba bude dokončena v říjnu.