Nově postavený místní sál byl krásně prostřen a na stolech čekalo bohaté pohoštění. Starosta obce pan Ing. Otakar Řehák nás srdečně přivítal a krátce seznámil se současnými plány obce, s demografickým vývojem a s programem setkání. Nakonec všem popřál dobrou zábavu a připojil se ke členům zastupitelstva a jejich rodinným příslušníkům, kteří pak ochotně roznášeli nápoje podle přání návštěvníků. Bylo to příjemně strávené odpoledne a přítomní hosté byli mile překvapeni jeho celkovou úrovní.
Na druhé setkání, které se uskutečnilo 6. dubna, jsme se proto už docela těšili. Kulturní program zajišťoval na prvním setkání kouzelník se svou asistentkou-zpěvačkou a na druhém bylo na pořadu vystoupení opavského divadla „Květy paní operety". Seniorský věk má široké rozpětí – od „mladých" šedesátníků až po zasloužilé (ale leckdy neméně čiperné!) osmdesátníky a i starší, takže je docela těžké uspokojit rozdílné nároky na zábavu. Ale aspoň část přítomných si s chutí užila a připomněla melodie známých operet a určitě všichni dohromady ocenili snahu pořadatelů z obecního úřadu o vytvoření příjemného odpoledne. Poděkování proto patří všem, kteří pro akci obětovali svůj volný čas!
Je známý vtip (který ani není vtipem?), že nejméně času mají důchodci… A je to pravda, protože pokud jim to zdraví dovolí, tak kromě svých koníčků většinou ještě rádi a ochotně hlídají vnoučata a vypomáhají rodinám svých mladých. A kolikrát ani nemají čas se sejít a popovídat si se známými, takže i tohle jsme tady mohli „dohnat a napravit".
Další setkání je naplánováno na 1. října, který se připomíná jako Mezinárodní den seniorů, takže to vypadá, že v Žichlínku vzniká nová hezká tradice.
Alena Zlámalová