„Začátek všech akcí jsme  sjednotili, začínat  budou vždy ve dvě odpoledne. Vstup na  akce je zdarma stejně jako doprava," uvedla radní pro sociální oblast Iva Janoušková.
Říjnový týden pro seniory zahájí dnes nadšený filmař a letohradský dokumentarista Jiří Mikyska, který promítne v klubovně Domu s pečovatelskou službou videozáznam na téma Život a zajímavosti Letohradu. O den později, ve středu,  jsou zváni senioři do Tvrze Orlice na  autorské čtení Anny Johany Nyklové. Tato dáma si ve dvaasedmdesáti letech splnila sen z mládí a putovala sama tři měsíce po Novém Zélandu. Napsala  o té cestě knížku, z níž bude předčítat. Kniha je psaná tak, aby potěšila hlavně starší generaci. Nazvala ji  Babka Ťapka na kraji světa aneb Nový Zéland očima české babičky.
Čtvrteční nabídka se zaměřuje na trénink paměti. Kurz paměťových technik v sále městského úřadu ocení každý, kdo se rád dozvídá nové věci.  Řada seniorů touží být v denním kontaktu se svými blízkými. To jim umožňuje skype – spojení přes internet. Za provolaný čas nezaplatí ani korunu, protože je zdarma.  O výuku jak skypovat se v pátek odpoledne postarají zkušení učitelé z obou základních škol.  Zájemci o skypování budou rozděleni do dvou skupin, každá z nich absolvuje výuku v jedné základní škole.
A protože je dnešek mezinárodním dnem seniorů, Kulturní centrum v Letohradu  dnes seniorům umožní zdarma  vstup do expozice zámku, muzea, strašidelné jeskyně i Muzea J. Cimrmana. (mag, zr)