Už v sobotu se totiž v ústeckém sídle ČSAD v Hylvátech koná Den s ICOM transport, který nabízí všem cestujícím a milovníkům velkých strojů možnost prohlédnout si svět, který budí respekt, a zajezdit si s autobusem. „Reagujeme tak na časté dotazy, jaké to je řídit autobus či jak těžké je jezdit s kamionem. Přijďte to vyzkoušet!" zve PR manažerka společnosti Marcela Průchová.

A zkusit to může každý, a to bez rozdílu pohlaví. „V dnešní době, kdy se technika mění a vyvíjí doslova před očima, nepotřebují ani ženy k řízení těchto vozů svaly," vysvětluje Marcela Průchová s tím, že už nyní jsou mezi osmnácti sty řidiči autobusů, které společnost zaměstnává, i ženy.

Kdo se bojí, nemusí. Zkušební jízdy budou probíhat pod dohledem zkušených instruktorů, kteří trpělivě poradí se všemi záludnostmi. V tuzemsku je pouze osm míst, kde firma unikátní projekt pořádá, a Ústí je mezi nimi. „Vyzkoušejte osobně, jaké to je držet v rukách mohutnou sílu našich vozů," doplňuje manažerka. Akce se uskuteční v areálu firmy v sobotu od 11 do 14 hodin.