PODMÍNKOU JE ORIGINÁL


„Darovat originální CD nebo DVD s kreslenými i hranými pohádkami, dětskými filmy, filmy pro mládež, ale i s mluveným slovem pro děti a mládež může kdokoli," uvedla koordinátorka rodinného centra Vladislava Hanyšová s tím, že sběrnými místy jsou opět rodinné centrum a kavárna Bilerbin v centru města.

Myšlenka připravit druhé kolo sbírky vznikla právě při předání nasbíraných knížek. „V nemocnici je velká fluktuace, disky trpí, a je tedy třeba neustále doplňovat nabídku," vysvětlila koordinátorka a dodala, že do sbírky se jim dosud podařilo vedle všech lanškrounských základních škol zapojit také jednu místní mateřskou školu a také mateřinky v Albrechticích, Lukové a Žichlínku.

„Vzhledem k tomu, že dětské oddělení má poměrně velkou spádovou oblast, nabídli jsme možnost zúčastnit se sbírky také mateřským a rodinným centrům v Pardubickém kraji organizovaným v Síti pro rodinu," doplnila Vladislava Hanyšová. A když se ve sbírce sejdou dva disky s identickým obsahem, „posunou" se na další dětské oddělení Nemocnic Pardubického kraje.

A cíl sbírky? „Chceme přispět k příjemnějšímu zvládnutí pobytu v nemocnici hospitalizovaným dětem," dodala Vladislava Hanyšová.