Samotný program odstartoval v šestnáct hodin jarmark, na kterém nechyběly výrobky žáků místních škol, ale i vánoční věnečky či svíčky a další. Náměstím voněl punč a svařák a soutěživí mohli zkusit kolo štěstí. Na pódiu pak zazněl zpěv Pěveckého hlasového studia a poté se slova ujal starosta Petr Fiala, který přítomným poděkoval za hojnou účast a občanům popřál krásné svátky. Současně připomněl, že rok 2018 bude nejen rokem, kdy si republika připomene 100 let od vzniku samostatného Československa, ale také Letohrad oslaví 710 let od první zmínky od města.

Pak už přišlo na řadu očekávané rozsvícení vánočního stromu, které odpočítaly tři členky Pěveckého hlasového studia. Letos desetimetrový smrk na náměstí daroval Rudolf Turko z Kolonie a pod jeho nejspodnějšími větvemi nechybí tradiční betlém. Po něm své místo v programu našel koncert Quartetu Jany Koubkové a v 17.45 už ale hlavy zhruba tří tisíc Letohradských i přespolních směřovaly k nebi, které ozářil tradiční ohňostroj. „Je prima, že na akci chodí hodně lidí. Přeji krásný advent a mějme každý den co nejvíce důvodů k radosti a úsměvům,“ doplnil k letošnímu rozsvícení stromu starosta Petr Fiala.

Zcela zaplněné náměstí v Ústí nad Orlicí zahájilo advent podle osvědčeného scénáře. Odpoledne se zde konal jarmark místních škol a neziskových organizací, po rozsvícení vánočního stromu příchozím hrál a zpíval Žalman s kapelou.
OBRAZEM: Náměstí na Orlickoústecku rozzářily vánoční stromy