Původní prostory v Mateřské škole U Stadionu musela Rosa opustit poté, co vedení města kvůli vysokému počtu předškoláků rozhodlo o obnovení jedné třídy školky. Maminky se tedy musely stěhovat a letní aktivity pořádat venku a v náhradních prostorách.
Na podzim se ale dočkaly a rozhodně nemusejí litovat. „Prostory jsou možná větší, než jsme měly, jsou krásně opravené. Zázemí je členitější, takže všechno nemusíme mít v herně, a tak děti mají víc prostoru na běhání. Výborná je zahrada, kterou máme k dispozici, těšíme se, až na jaře a v létě budeme s dětmi moci na pískoviště. Zahrada by mohla přitáhnout i víc maminek s dětmi," zmínila některé výhody Lenka Jelínková. Akce centra ročně navštíví asi stovka rodin, někteří se vracejí, někdo přijde jen jednou.
„Staří známí" se o víkendu sešli na jedné z prvních akcí na nové adrese. A hned s sebou vzali karimatky a spacáky a v herně nocovali. Halloweenské setkání mělo bezmála padesát účastníků, z nichž asi třicet bylo dětí.
Přišli i tatínci
„Chce to určité odhodlání vyjít ze svého klidu do divočiny mezi děti. Pro tatínky je to možná náročnější, maminky pro děti udělají prakticky cokoli. Proto mě potěšilo, že přišli i tatínci," pochvalovala si Lenka Jelínková. Jedním z nich byl Vladimír Bezděk, který s nocováním mimo pohodlí postele rozhodně neměl problém. „Dokud tady teče voda, svítí se a je tu teplo, tak je to v pohodě," konstatoval s úsměvem. Na akci doprovodil manželku Lenku a syny Béďu a Vojtu. „Byli jsme tu celá rodina, rodina má fungovat dohromady, máma, táta, děti. Akcí se účastníme pravidelně, jsou přínosné," dodal. Stejného názoru je i Pavla Jansová: „Líbí se mi, že jsou děti v kolektivu a my rodiče můžeme probrat různá témata, třeba názory na výchovu."
Víkendový program byl halloweenský, účastníci si vydlabali dýně, čekala je strašidelná pohádka i stezka odvahy, nakonec vše zajedli dýňovou polévkou. Maminky chtějí v Rose pokračovat v osvědčených aktivitách, v listopadu opět nabídnou i službu hlídání dětí. Novinky představila Lenka Jelínková: „Máme kroužek Šikulky pro děti od pěti let. Chtěly bychom přilákat i děti z družiny, rodiče by tím měli zajištěné prodloužené hlídání. Navíc jsme schopné po dohodě děti v družině vyzvednout, takže by je nemuseli ani nikam vodit. Chceme se také zaměřit na besedy a vzdělávací akce."