Letošní „Loučení" naváže na sérii svých festivalových předchůdců a do potštejnského podhradí přivede šestici zajímavých a stylově různorodých kapel. Jako vždy se bude jednat o mix kytarové muziky, z kterého si to „své" vybere každý návštěvník.

Akci úderem osmnácté hodiny otevře pořádající Radio Jerevan, se svým hutným HC-metalem. Následováno bude pražskou formací Mia Segeori, která Vochtánku rozezní tóny klasického rocku a mimo jiné jistě zaujme svérázným stylem hry svého japonského bubeníka. Třetí pozici dostane na těchto akcích již dobře zavedená partička Stepping Selfeater, což je muzikantsky vyzrálá čtveřice z nedalekého Brandýsa nad Orlicí, hrající dynamický a chytlavý crossover. O půl desáté přijde čas indie–rockové sestavy Citizen37, jenž přijede z České Třebové. V hudební škatulce „indie" nehledejte spojitost s onou zemí na východě. Jedná se o vyjádření nezávislosti v tvorbě (od slova „independent") – a muzika Citizen37 právě taková je. Pestrá, melodická a nápaditá – a přesto nepodbízivá a nesnažící se zalíbit za každou cenu.
Závěr večírku bude v režii dvojice ostřeji naladěných kapel. První z nich si říká Johnny Stalk a z Heřmanova Městce do Potštejna přiveze pořádnou porci našláplého hardcore-punku. Finální tečkou za letošním „Loučením" pak bude vystoupení pražské formace Vichr, která příznačně svému názvu sfoukne listí ze stromů kolem Vochtánky, náporem svého psychedelického noise-metalu.
Přijďte se do potštejnského podhradí poslední srpnovou sobotu rozloučit s létem. Symbolickými osmdesáti korunami vstupného podpoříte hudební dění v našem koutu orlického podhůří a pomyslně zamáváte právě odcházejícímu horkému ročnímu období. Pak už začne foukat od strnišť a na muziku pod širým nebem nezbude než vzpomínat.

Zve kapela Radio Jerevan