Odcházející primářka na dotazy Deníku nereagovala. Nová ředitelka Světlana Jeřábková pouze potvrdila, že Michaela Tomanová už v Rehabilitačním ústavu nepracuje. Funkce primáře, stejně jako náměstka pro léčebnou péči, zůstávají prozatím neobsazeny.

Michaela Tomanová skončila ve vedení Rehabilitačního ústavu ve vyhrocené atmosféře. Důvodem její rezignace ke konci března letošního roku byly stížnosti zaměstnanců a otevřená nedůvěra ze strany zřizovatele.

„V současné době je pro mne primární odbornost, kterou bych i nadále rozvíjela v rámci rehabilitačního ústavu a ráda bych se více věnovala pacientům,“ uvedla Tomanová pro Deník bezprostředně po odstoupení z funkce ředitelky. Hejtman Martin Netolický, který se netajil výhradami k personální situaci v ústavu, rezignaci Tomanové přivítal. Kraj si kvůli množícím se stížnostem a odchodům zaměstnanců nechal zpracovat personální audit.

Orlickoústecká nemocnice slavila osmdesátku.
OBRAZEM: Nemocnice slavila osmdesátku

Dnes už bývalá ředitelka Tomanová skončila na vlastní žádost, při odchodu za sebou ale dvakrát pořádně bouchla dveřmi. Poprvé, když poslední den ve funkci zvýšila všem 112 zaměstnancům ústavu o deset procent platy. A podruhé, když vypověděla smlouvu na pronájem luxusní prvorepublikové vily na Praze 4, kde jako detašované pracoviště ústavu provozovala soukromou kliniku.

Pronájem, za který ústav včetně nákladů na energie ročně platil přes 600 tisíc korun, skončil ke konci července letošního roku. Kliniku s VIP přístupem ke klientům provozovala primářka od roku 2016. "Činnost Infinity clinic v Praze byla ukončena k 31. červenci 2019. V současné době probíhá předávání zdravotnické dokumentace Magistrátu hlavního města Prahy," upřesnil mluvčí hejtmanství Dominik Barták.

V Brandýse slouží zbrusu nová vodoléčba.
V Brandýse slouží zbrusu nová vodoléčba