Možná jej přijede okusit i český prezident, primářka mu totiž při jeho návštěvě předala dárkový poukaz na rehabilitační pobyt pro celou rodinu. Do brandýského vodoléčebného ústavu jezdíval například prezident Masaryk.

Starý a nový

„V letošním roce může kraj na výstavbu poskytnout částku ve výši přibližně patnáct milionů korun z přebytku hospodaření a zlepšených daňových příjmů kraje, o další částce budeme jednat při tvorbě rozpočtu na příští rok. Zapojit se ale musí i samotná příspěvková organizace ze zdrojů svého investičního fondu," uvedl Martin Netolický.

Stávající rehabilitační bazén je z roku 1960 a už neodpovídá potřebám a lůžkové kapacitě ústavu. Není vhodně umístěn, nemá bezbariérový přístup a nesplňuje mikroklimatické a technologické požadavky platné legislativy.

„Rozhodli jsme se proto podpořit vybudování nové přístavby, která bude propojovat areál ústavu s parkem. Bazén o rozměrech osm krát devět metrů bude spolu s budovou částečně zapuštěný do terénu a zvenku splyne jeho zelená střecha s parkem," informoval o záměrech krajské organizace první náměstek hejtmana zodpovědný za zdravotnictví Roman Línek.

V novém objektu nebudou chybět také šatny, toalety, sprchy a technické zázemí s úpravnou bazénové vody a vzduchotechnikou. Prostor stávajícího bazénu projde rovněž stavebními úpravami a bude nadále užíván pro rehabilitaci pacientů.