"Tady to je klasika. Je to tak, že každý větší déšť musí lidé v tomto místě počítat s touto nadílkou," komentovali situaci v místě uživatelé sociálních sítí.

"Pozor. Blesková povodeň právě zatopila část Teslova. Řidiči nevjíždějte do lokality za kulturní dům. Lokalita je neprůjezdná," varoval na Facebooku starosta Radim Vetchý. Velká voda zaplavila benzínovou pumpu, tekla po kolejích, které podemlela, a zcela se nevyhnula ani nově rekonstruovanému kulturnímu domu. Následky povodně v ulicích Krátká ulice, Smetanova a Palackého likvidovali hasiči až do večerních hodin. "Díky všem, kteří jsou v terénu," děkoval lanškrounský starosta.

Soud poslal muže za znásilnění nezletilé dívky na pět let do vězení.
Dívku lákal na smyšleného psa, pak ji zneužil

"Přívalový déšť udělal i na kopci na sídlišti Zámeček v Rudolticich ze silnice řeku, z hřiště rybník, na polích jezera, na trávníku louže. Takovou zátopu jsme tu za 14 let ještě nezažili," popsala situace kastelanka Nového zámku Krasava Šerkopová.

Přívalová vlna se valila ulicemi LanškrounaZdroj: HZS SŽDC Česká Třebová

Přívalová vlna zaplavila rovněž podjezd železničního mostu mezi Žichlínkem a Rychnovem na Moravě. A stejně to vypadalo u podjezdu u Lukové, kde dokonce uvízlo osobní auto. V České Třebové silný vítr utrhal plechy ze střechy rozestavěného domu.

Kromě prozatím neobjasněného úmrtí muže v Kojicích na Pardubicku, který podle neoficiálních informací utonul, nepřinesla naštěstí blesková nedělní povodeň v Pardubickém kraji žádná vážnější zranění. Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Aleše Malého ošetřovali záchranáři poranění způsobená pádem větví nebo zdravotní komplikace spojené se stresem.