Přednášky budou zaměřeny na otázky vědy a zákonů, podívají se i do buňky, jak funguje a pracuje, budou řešit otázku zla a také smrti.
Přednášet bude Mgr. Libor Votoček, absolvent MFF UK v Praze. Libor Votoček žije v Praze, věnuje se popularizaci vědy, lektorství a překladatelství. V České Třebové přednášel před dvěma lety, jeho přednášky byly velmi zajímavé a nutily posluchače k zamyšlení.
Všechny přednášky budou doprovázeny vizuální technikou. Začátek bude vždy v 17 hodin. Vstup je volný.
Témata jednotlivých přednášek s krátkým popisem:
Pondělí 11. 3. – Cesta na hranici vědy. Víte, kam až se dá s vědou dostat… a proč to dál nejde?
Úterý 12. 3. – Je vše zákonité? Existuje něco, co žádný zákon nedokáže? Víte, jakou funkci a význam mají zákony?
Středa 13. 3. – Podpis v buňce. Každý výrobce zanechává ve svém výrobku svůj podpis. A co buňka? Máte odvahu čelit faktům?
Čtvrtek 14. 3. – Darwin, new age a podstata zla. Věříte tomu, že se historie opakuje? Slyšeli jste už o New Age? Víte, co je zlo?
Pátek 15. 3. – Patří smrt k životu? Slyšeli jste o kultuře smrti? Proč existuje smrt? Máme se jí bát? Lze nad ní zvítězit? Pokud ano, jak?
A co k přednáškám uvádí sám přednášející?
„Kolik 'rozměrů' má váš život? Jeden? Dva? … Tři? V čem máte svoje srdce a nad čím přemýšlíte, když nemůžete večer usnout? Většina z nás se ve škole učila spoustu užitečných věcí, ale pro co nebo koho žít a proč… a kam v životě směřovat, to většina z nás dnes vůbec neřeší. Měla by?
Přijít o rozum totiž neznamená nemyslet, ale myslet špatně. Přijít o rozum neznamená řídit se emocemi, ale polopravdou a lží. Přijít o rozum neznamená dostat Alzheimerovu chorobu, ale při plném mentálním zdraví činit morálně závadná rozhodnutí, ze kterých nakonec vzejde jenom úpadek, utrpení a (předčasná) smrt …"

Máte odvahu NEpřijít o rozum? Pak přijďte! Bude to stát zato! „Každý je srdečně zván, vstupné je dobrovolné," uvedl jeden z organizátorů Roman Černý. Info také na htpp: //ceskatrebova.casd.cz.