Akce se koná již tuto sobotu 13. října. Startuje se vlastními  vozy od SVČ Animo Žamberk, trasa je tajná. Principem automobilové orientační soutěže je přesnost navigace a týmová práce. Rychlost zde nehraje roli, naopak je kontrolováno dodržování pravidel silničního provozu. Účastníci mají za úkol projet jednotlivá stanoviště a plnit připravené úkoly. „V Rallye Šmídl rozhodně nejde o rychlost, ale o to pobavit se a strávit příjemné odpoledne s rodinou nebo přáteli," uvedla Pro Orlický deník Lucie Kluková ze Střediska volného času Animo Žamberk.
„Pro děti jsme v rámci programu připravili zábavný test znalostí dopravního značení a pro dospělé jízdu zručnosti nebo dovednostní soutěž v parkování. Chceme tak touto akcí přispět k bezpečnosti na silnicích," doplnila Martina Šmídlová, personální a obchodní ředitelka firmy Šmídl.
Celodenní trasa provede účastníky Rallye Šmídl zajímavými místy v okolí měst Žamberk a Letohrad. Pojede se za každého počasí. Pro vítěze jsou připraveny atraktivní ceny a pro všechny spousta zábavy. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne v areálu firmy Šmídl, kde bude probíhat i den otevřených dveří společnosti a doprovodný program.
Více informací naleznou zájemci na internetových stránkách www.smidl.cz, kde je připraven i přihláškový formulář.