Když kupon dárce vystřihne a přidá ke svému nákupu v Konzumu, 30 korunami podpoří vybraný projekt některé z neziskových organizací z Orlickoústecka, Svitavska, Rychnovska a Náchodska.

Sbírka odstartuje v září

Do konce srpna se mohou neziskovky hlásit se svými projekty, v průběhu září bude odstartována veřejná sbírka, jež potrvá do konce roku. „Sbírka potrvá do konce roku na přání zástupců neziskovek," představil novinku letošního ročníku vedoucí obchodní skupiny Tomáš Pokorný.

Stejně jako loni bude společností Konzum poskytnuta částka sto tisíc korun. „Bude rozdělena v poměru, jak dané projekty podpoří donátoři formou dárcovských kuponů v rámci veřejné sbírky Společně za úsměv," vysvětlují zástupci Konzumu. Ten loni společně s dárci neziskovkám rozdělil částku bezmála tři sta tisíc korun. Ve veřejné sbírce se vybralo 182 tisíc korun. Také letos bude možné rostoucí částku i rozdělení finančních darů mezi jednotlivé projekty sledovat na počitadle na webu www.konzumuo.cz.

Konzum už letos jednu úspěšnou sbírku pořádal, a to na podporu nadačního fondu Orlickoústecké nemocnice S námi je tu lépe! Dárci přispěli prostřednictvím dárcovských kuponů v síti prodejen Konzum částkou 75 960 korun. Peníze pomohou s realizací projektu modernizace pokojů interního oddělení.