Setkání pro všechny příznivce vůně benzínu a historie se uskuteční od 10. do 12. srpna. Tato pravidelně se opakující akce dosahuje již mezinárodní úrovně. Můžete se těšit na posádky z Rakouska, Slovenska či Maďarska.

Spanilá jízda

V pátek 10. srpna bude od 15 do 20 hodin probíhat příjezd a následná přehlídka historických vozidel na zámeckém návrší. Hlavní program vzpomínkové jízdy se uskuteční v sobotu 11. srpna. Po krátké ranní výstavě na zámeckém návrší budou stroje při komentovaném startu v 8.45 vyjíždět do své první etapy. Trasa první etapy povede přes Smetanovo náměstí v Litomyšli, Morašice a Libecinu do Vysokého Mýta. Zde historická vozidla projedou Litomyšlskou branou na náměstí Přemysla Otakara II., kde budou vystavena od 9.30 do 12.15 hodin.

Po oběde se vozidla vydají na druhou část své spanilé jízdy, přes Choceň, Běstovice a Skořenice zavítají do obce Potštejn, kde bude cíl druhé etapy. Komentovaný start do poslední etapy je naplánován na 15.00 hodin a účastníci se poté přes Sopotnici a Ústí nad Orlicí vrátí zpět do Litomyšle, kde budou vozidla opět k vidění do večerních hodin.   (kf, zr)

Ilustrační foto.
Opravují silnici v pohraničí