Pardubicko:

V Pardubicích minulý týden týden začala sezona veřejného bruslení. Pardubáci mohou zamířit bruslit do Zimního sportovního parku, který vyrostl na dostihovém závodišti. Ledová plocha v přírodě láká opět po roce všechny návštěvníky.

O třetí adventní neděli se v Congres centru v obchodním domě Atrium Palác Pardubice konal již tradiční Fler Market. Díky tomu, že se nejedná o Vánoční trhy, se mohl uskutečnit, avšak v mírně omezeném režimu. Stánků i návštěvníků bylo méně.

O třetí adventní neděli se v Congres centru v obchodním domě Atrium Palác Pardubice konal již tradiční Fler Market. Díky tomu, že se nejedná o Vánoční trhy, se mohl uskutečnit, avšak v mírně omezeném režimu. Stánků i návštěvníků bylo méně.
Ani tvrdá opatření řemeslné trhy Fler Market v Pardubicích nezastavila

Východočeské muzeum v Pardubicích připravilo novou expozici numismatiky „Peníze si do hrobu nevezmeš“.

Chrudimsko:

Čtenáři se připravují na příchod Vánoc. Své domovy zkrášlili vánoční výzdobou, o kterou se podělili prostřednictvím fotografií. A podle snímků, které nám přišly, lze udělat svícen opravdu ze všeho. Třeba i ze stavebnice Merkur.

Svitavsko:

Vánoční dům Václava Trunce v Chotovicích u Litomyšle láká i letos tisíce návštěvníků. Největší nápor zažívá malá vesnice o adventních víkendech. I nyní sem míří každou sobotu a neděli stovky lidí z celé republiky, ale kalamita z minulého roku se zatím nekoná. Obec navíc pro letošní rok vyjednala dopravní opatření, ze silnice směrem na Příluku je o víkendu parkoviště pro návštěvníky vánočního domu.

V Chotovicích opět září vánoční dům Václava Trunce. Dopravní kolaps dole ve vsi se zatím nekoná.
Světlonoš z Chotovic má na domě 74 tisíc žárovek. Lidé nově parkují na silnici

V Lidovém divadle ve Svitavách se letos uskutečnil historicky první svitavský svatební veletrh. Modelky byly úžasné, stejně jako šaty, které oblékly. Za fotografie děkujeme Jiřímu Markovi.

Orlicko:

V pohádce se v sobotu odpoledne ocitl každý, kdo zavítal na rozsvícení vánoční chalupy číslo popisné 15 ve Džbánově u Voděrad na Orlicku. Už po deváté tak pohled na nazdobené staročeské stavení zpříjemnil den malým i velkým milovníkům Vánoc. Vše svítí jen bíle a žlutě, žádné křiklavé barvy. „Žádná Amerika,“ říká muž, který každoročně rozsvěcí svůj dům pro širokou veřejnost.

Ve Džbánově u Voděrad znovu svítí vánoční pohádková chaloupka.
OBRAZEM: Tradiční české Vánoce. Chaloupka ve Džbánově září tisíci světly