Zámecké nádvoří Domova se zaplnilo startujícími již od osmi hodin ráno. Do deváté hodiny odstartovalo celkem 288 pěších turistů a cykloturistů. Během další hodiny se zvýšil počet na 792 startujících turistů. Celkový počet přihlášených turistů na startu v Domově pod hradem Žampach byl v letošním roce 1396 z toho 1080 pěších a 316 cykloturistů. V nejvyšším počtu byla volena pětikilometrová trasa vhodná pro rodiny s malými dětmi.

„Počasí nám přálo a turisté z širokého okolí mohli mimo vybrané trasy zhlédnout i kulturní památky a Arboretum při Domovu pod hradem Žampach. Zámeckým areálem zněla rytmická hudba skupiny Combi z Rychnova nad Kněžnou, která roztančila děti i dospělé. K dispozici byl herní a tvůrčí dětský koutek, občerstvení a suvenýry. Registrovaní účastníci pochodu na Žampachu se pak zúčastnili losování o hlavní cenu letošního pochodu, kterou byla kvalitní koloběžka," popisuje žampašské stanoviště Jiřina Matějíčková, organizátorka akce.

Žampašští pořadatelé děkují účastníkům za rostoucí zájem o stanoviště v zámeckém areálu na Žampachu a za skvělou atmosféru, která se zde vytvořila. Letošní ročník opět nezklamal. „Již nyní připravujeme další tradiční akci pro veřejnost, a tou je Zámecká slavnost - dětský den a den otevřených dveří v Domově pod hradem Žampach, který se koná v sobotu 27. května od 13 hodin. Současně si tak připomeneme padesát let existence sociálních služeb na Žampachu", zve veřejnost Luděk Grätz, ředitel domova.