Plesu pro Tebe bude patřit ústecký kulturní dům v sobotu 26. listopadu od 19 hodin. K tanci a poslechu budou hrát osvědčený Black Band a Tiger Swing. Návštěvníky plesu čekají krom příjemné zábavy a bohatého občerstvení také tombola, soutěž o ceny a poprvé i benefiční aukce, v níž se budou dražit bezesporu zajímavé položky: obraz, který věnoval výtvarník Jan Diviš, akvarelová majuskule věnovaná firmou Velebný & Fam, originální fotografie renomovaného fotografa Petra Wagen-
knechta či nová kniha „Postel hospoda kostel" – knižní rozhovor s lanškrounským farářem Zbigniewem Czendlikem s osobním věnováním.

První tři ročníky Plesu pro Tebe byly určitě úspěšné a setkaly se s nemalým ohlasem veřejnosti. A především splnily svůj účel: v roce 2013 bylo získáno 43 tisíc korun na podporu dětského domova Dona Bosca na Srí Lance, v roce 2014 to bylo 35 tisíc korun na podporu primárního a sekundárního vzdělávání v keňské oblasti Mombassa, v roce 2015 pak 50 tisíc korun na podporu dětí ulice v oblasti Lipa na Filipínách. Pořadatelé, kteří ples organizují bez nároku na honorář, věří, že podobně úspěšný bude i letošní Ples pro Tebe. A samozřejmě srdečně zvou všechny, kdo se chtějí nejen pobavit, ale také pomoci dobré věci.
(ký)