„Strategický plán rozvoje města na období 2015 až 2020 se bude v nejbližší době zpracovávat externí firmou, na kterou probíhá výběrové řízení," říká starosta Petr Řehák a informuje, že některá výběrová řízení na zhotovitele prací už probíhají, zato o jiných je třeba ještě jednat.
Jedno z prvních rozhodne o zhotoviteli nového sociálního zařízení v mateřské škole. Rekonstrukce by měla probíhat v době letních prázdnin, kdy má školka provoz omezen.

Ulice s novou tváří

Vedení města počítá také s investicí do opravy povrchu v některých ulicích. Květnové výběrové řízení ukáže, která z firem se od září chopí této realizace. Opravy se budou týkat zejména Dělnické ulice, páteřní Křetínské ulice a jejích bočních přípojek i ulic na Výsluní. „Rekonstrukce silnic spočívá v opravě vozovky a chodníků. V ulicích na Výsluní včetně veřejného osvětlení," upřesňuje starosta a zároveň uvádí, že po dobu oprav musí v této lokalitě řidiči počítat s omezením provozu.

Hasičský vůz

Místní SDH se dočká kompletní renovace cisternové stříkačky Tatra, která je ve špatném technickém stavu. Dotací v řádu půl druhého milionu korun slíbila přispět Česká kancelář pojistitelů.

Odpočinková zóna

Na programu jednání je i dražba pozemku za budovou radnice, který by město chtělo získat do svého vlastnictví. Usnadnil by se tím například přístup k budově při opravách. Pravděpodobně bude stávající místo do budoucna sloužit i k příjemnému posezení a trávení volného času.
Plány jsou však podle starosty zatím obecné: „K využití tohoto prostoru mohu sdělit, že se s pozemkem počítá jako s odpočinkovou zónou."