Podle očekávání se jím už podruhé stal Petr Hájek, lídr sdružení Oušťáci, které s převahou vyhrálo říjnové komunální volby.
„Jsem opět dojat, funkce starosty se nezískává každý rok. Takže děkuji vám všem upřímně  za vaši volbu. Věřte, že se ve své funkci vynasnažím, abych pokračoval v našem započatém dialogu. Věřím, že zastupitelstvo bude dělné, že bude korektní tak, jako bylo v předcházejících čtyřech letech, těším se na spolupráci s vámi, umím si představit, že ta spolupráce bude opravdu dělná a korektní," prohlásil Petr Hájek po svém zvolení.
Jak už naznačovala koaliční dohoda, kterou po volbách uzavřeli  Oušťáci s ČSSD, KDU-ČSL a ODS s podporou nezávislých, také volba místostarostů a členů rady byla v režii této koalice. Prvním uvolněným místostarostou se stal Jiří Preclík (ČSSD), dvěma neuvolněnými místostarosty pak Michal Kokula (KDU-ČSL) a Matouš Pořický (ODS). Městskou radu do počtu devíti radních doplnili Anna Škopová, Petr Strákoš, Pavel Svatoš, Jan Zábrodský (všichni Oušťáci) a Zdeněk Ešpandr  (ČSSD). Po  čtyřleté „odmlce" se do nejužšího vedení města vrací v osobě místostarosty Matouše Pořického ODS.
Další zasedání zastupitelstva je předběžně plánováno na 15. prosince do Modrého salonku kulturního domu.