Daniel Dostrašil, správce sboru jednoty bratrské, Ústí n. O.:
Nikoli, ale zkoušeli jsme to. Vedle másla vzniká z mléka i podmáslí, které se zase dá využít pro základ na kváskový chléb. Přesto je nárůst ceny másla pořád nižší, nežli hodnota času samotného. Kamarád si kdysi povzdechl: Kdybych měl peníze, koupil bych si více času. Přeju všem čtenářům Deníku, aby dobře rozmysleli, zda se za pár ušetřených korun vyplatí jezdit do Polska nebo doma tlouct máslo.

Hana Chvátilová, ředitelka ZUŠ Petra Ebena, Žamberk:
Protože jsem duší experimentátor, určitě některý z receptů, které se teď vyrojily, zkusím. Úsporu však nečekám. Máslem v kuchyni šetřím a kombinuji ho s Herou či olivovým olejem. Spíš přemýšlím, jak získat máslo z hlav těch, kteří jím oplývají. To by bylo hospodárné!

František Teichmann, středoškolský učitel biologie, Lanškroun:
Cena másla představuje zástupný byť symptomatický problém. Celé zemědělství je pokažené dotacemi, honbou za nízkými cenami potravin a nesmyslným pěstováním plodin, jako je řepka. Půda degraduje, chybí ji organická hnojiva i hluboká orba, nedokáže vázat vodu a znehodnocuje se chemií. Máslo ať klidně stojí stovku, bude-li tomu odpovídat kvalita a šetrné hospodaření v krajině. V zemědělství se stejně jako v politice má koukat za horizont vlastního života, pokud to nebudeme umět, spláčeme nad výdělkem už v říjnu po volbách.

Pavel Strnad, ředitel kulturního domu Na Střelnici, Králíky:
Máslo si doma vyrábět nebudu, stejně jako si doma nešiji boty nebo nesvařuji automobil. Myslím, že se jedná o nafouknutou hysterii. Vzpomene si dnes ještě někdo na drahá vejce? To byla taky aférka, prý si někdo kvůli tomu pořizoval slepice na balkón atd. Parafrázováno s Marií Antoinettou: „Když nemají máslo, ať si mažou sádlo.“ A vůbec jíme, abychom žili, nežijeme, abychom jedli. Laskavý čtenář už asi pochopil, že nakupování ani vaření není mojí doménou. A že zdražuje plzeň, to snad nikoho nezajímá, hm?:-)

Marek Šnajdar, zdravotník a náčelník Spolku přátel vzduchoplavby Letohrad:
Při objektivním posouzení svých schopností si na nic takového netroufám. V lepším případě bych vyrobil majonézu, v tom horším by z toho vyšel kečup.