Česká Třebová – Letošní rok bude pro město a jeho občany rokem velkých a zajímavých novinek.Do rozpočtu se dostalo pět investičních akcí, z nichž některé budou financovány i v příštím roce. Značná část investic směřuje do sportovišť. Jednou z nich je výstavba nové ocelové tenisové haly v Husově ulici, s předpokládanými investičními náklady pro letošní rok ve výši 8,5 milionu korun. Hala by měla být hotová ještě před zimní sezonou v příštím roce.

Dalším sportovištěm, které získá novou podobu, je atletický stadion Na Skalce. Stávající areál, který je ve špatném stavu, si projde významnou rekonstrukcí: odvodněním, nezapomnělo se se ani na vrhačské a skokové disciplíny či tribunu. Celkem bude tato investice obnášet devatenáct milionů korun. Letošní náklady na opravy stadionu budou ve výši 9,7 milionu korun. Dále město plánuje investovat do zateplení mateřské školy U Koupaliště, které bude stát 9,4 milionu korun a na 5,7 milionu přijde multifunkční dobrodružná věž v areálu Peklák.

ZLEPŠÍ BEZBARIÉROVOST CHODNÍKŮ

Mezi největší letos plánované investice patří první etapa rekonstrukce veřejného osvětlení na průtahu městem na silnici I/14 za 13 milionů korun. Celkově včetně příštího roku vyjde na téměř 29 milionů. Připravená projektová řešení by měla zajistit bezpečný a bezbariérový pohyb u frekventované komunikace, která vykazuje pohyb více než deseti tisíc vozidel denně. Navazující modernizace veřejného osvětlení přinese nejen energetické úspory pro město, ale i zlepšenou kvalitu osvětlení chodníků a silnice. Na většinu velkých investičních akcí město získalo dotace nebo o ně požádalo.