„Nová zastávka zajistí obsluhu okolí zdravotního střediska a celkově středu obce a bude také dobrým vstupním místem ke zdejší rozhledně na Křížové hoře," prohlásil starosta obce Červená Voda Petr Mareš.

Nová zastávka po třinácti letech

Na Orlickoústecku je to od vzniku zastávky Černovír v květnu 2002 první nová železniční zastávka po třinácti letech. Investice byla hrazena z prostředků Správy železniční dopravní cesty. Při budování zastávky byly použity moderní prvky, jako jsou bezbariérové přístupy a nástupiště s pevnou nástupní hranou ve výšce 550 milimetrů. „Nová zastávka je garancí budoucnosti železnice v této oblasti," řekl při slavnostním otevření hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Krajští radní chtějí nadále rozvíjet provoz na regionálních tratích – i přesto, že na každý ujetý kilometr vlaku kraj doplácí 102 koruny, zatímco u autobusů pouze 19 korun. „Vlaková přeprava je proti autobusové znevýhodněna," podotkl krajský radní pro dopravu Jaromír Dušek s tím, že externí náklady železnice jsou zahrnuty v nákladech Českých drah, zatímco autobusoví dopravci nehradí vyšetřování nehod, silniční značení či náklady na údržbu zastávek.