Nechyběly historické exponáty nástrojů a nádob pro zpracování a uchovávání mléka a produktů z něj. Návštěvníci měli možnost si také sami vyzkoušet výrobu másla ze smetany a dozvěděli se, k čemu předkové využívali syrovátku, podmáslí a jiné zbytky.
Daňové přiznání:
Jak ho vyplnit, do kdy podat, na co nezapomenout, kdy uplatnit slevuOBRAZEM: V muzeu zpracovávali mléko
Ústí nad Orlicí - Další dílnu pro veřejnost z cyklu „Cože? ..... ale jak?“ uspořádalo v sobotu 15. září Městské muzeum v Ústí nad Orlicí. Tato byla věnována zpracování mléka, praktickým ukázkám domácí výroby másla, tvarohu, sýra a jogurtu.
Kliknutím zvětšíte
V muzeu zpracovávali mléko.
|
Foto: Lukáš Prokeš
OBRAZEM: Na výstavě pokřtili Jakuba