Studenti pro Českou Třebovou vypracovávají posudky a studie, aktuálně také například na možnosti efektivního parkování na sídlišti Trávník.

Autobusy přestaly na zastávce u sídliště Křib zastavovat v roce 2012. Argumentem bylo, že brání plynulosti a bezpečnosti silničního provozu. Optimalizace dopravy tehdy vedla ke změně trasy autobusů z Rybníka na českotřebovský terminál, začaly jezdit kolem firmy Korado. Obyvatelé sídliště Křib a bytovek na Moravské ulici tehdy protestovali a pod petici nasbírali více než tři sta podpisů. Ačkoli se za ně postavilo město i kraj, stanovisko dopravního inspektorátu policie bylo jasné: zastávka nesplňuje parametry pro veřejnou dopravu, problematické je především umístění u křižovatky a na silnici I. třídy.

Starosta Jaroslav Zedník se domnívá, že pokud by tehdy zastávka nebyla zrušena, mohla být obnovena. Za současné situace by bylo v blízkosti zastávky nutné vykoupit pozemky a bourat. Poslední šancí na obnovení autobusové zastávky, kterou by lidé využívali především k cestám k lékaři a na nákupy, je plánovaná druhá etapa opravy silnice I/14 v úseku Tyršovo náměstí – Korado.