Určen je hlavně dětem, ale spoustu legrace tu zažijí všechny věkové kategorie. Hravou formou se navíc dozví zajímavé informace o vodě, která je tu základním prvkem k hraní, experimentování a získávání zkušeností o přírodě a fyzikálních zákonech.

Ihned při otevření byl vodní park naproti wellness hotelu Vista v obležení lidí. Nadšen z něj byl i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický: „Mamutíkův vodní park je zaměřený na poznávání vody jako dobrého sluhy a pomocníka člověka. Ideálně se zde podařilo propojit edukativní prvky a zábavu pro rodiny s dětmi, kde si na své přijdou i tatínkové. Celá akce oživila rekreační středisko a je novinkou letošní letní sezóny," konstatoval. Park je dalším zajímavým turistickým cílem na Orlickoústecku, kde mohou turisté získat razítko do vandrovní knížky v prázdninové soutěži Pardubického kraje Letní pecky, poznej všecky.  Těmi jsou vedle relax & sport resortu v Dolní Moravě i sportareál v Českých Petrovicích, Muzeum řemesel v Letohradu, dělostřelecká tvrz Hůrka a klášter v Králíkách.

Lesní vodní park s potůčky a vodními mlýnky je v Dolní Moravě otevřen denně od 9 do 19 hodin. „Park jsme postavili z přírodních materiálů, vodu jsme získali z podzemního vrtu, kde je pramen ve formě skalky a je ve spodní části parku. Celá oblast je známá takzvaným Mamutím pramenem, odtud také název. V areálu uvidíte, co všechno se dá dělat s vodou," říká o vodním hřišti obchodní ředitel resortu Martin Palán.
Dobrá rada na závěr: aby si návštěvníci mohli naplno užít vodních hrátek, doporučuje se vzít si s sebou náhradní suché oblečení. (zr, daf)

Mamutíkův vodní park v Dolní Moravě.