Vlak končí v Červeném Potoku, odkud se odpoledne vrací zpět. Sobotní jízdy připravil Pardubický kraj ve spolupráci s Českými drahami. Hejtmana Martina Netolického těší, že o romantiku na kolejích je velký zájem, za první měsíc se historickým vlakem svezlo téměř 1400 výletníků. Po trase mohou navštívit řadu turistických atrakcí, třeba Dolní Moravu se Stezkou v oblacích nebo muzea Králické pevnostní oblasti. „Kvůli možnosti prohlédnout si je bez zbytečného stresu jsme prodloužili dobu čekání vlaku v konečné stanici Červený Potok tak, aby se cestující mohli stejnou soupravou vrátit do své cílové destinace. Tento krok se ukazuje jako dobrá volba," podotkl Netolický.

Historický vlak zvedl muzeím v pevnostních objektech návštěvnost. Alespoň těm v dosahu tratě.

Markantně se zvedla návštěvnost objektu K – S 8 „U nádraží" hned vedle železniční zastávky Červený Potok. Na tvrz Bouda u Těchonína a do vojenského muzea v Lichkově ovšem zatím mnoho výletníků z historického vlaku nezavítalo. Podle ředitele Společnosti přátel čs. opevnění Martina Ráboně většinou jedou až na konečnou nebo se mohou obávat, že prohlídku tvrze do zpáteční jízdy nestihnou. Zbytečně. „V Červeném Potoce vlak stojí tři a půl hodiny. Čas je na návštěvu kteréhokoliv muzea na trase, je to spočítané tak, že by to neměl být problém," podotkl Martin Ráboň. A i kdyby cestující nestihli přímo Králický Sněžník, v odpoledních hodinách jedou i další vlaky.

Provozovatel muzeí na Boudě a Hůrce se inspiroval rčením „Když nejde hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře" a vyslal několik průvodců v dobových uniformách, kteří v historickém vlaku při jeho poslední jízdě oslovovali cestující a vysvětlovali jim, které pevnostní objekty mohou navštívit. Na Hůrce byl připraven speciální okruh. Podle Martina Ráboně muzea ještě zapracují na své propagaci: „Už jsme řešili, že by ve vagonech měly být naše informační materiály, co lidé stihnou navštívit, když například vystoupí v Těchoníně, v Lichkově nebo v Prostřední Lipce." Plánuje se, že průvodci v uniformách budou doprovázet vlak i 20. srpna, kdy se v Králíkách koná vojensko-historická akce Cihelna, a během jeho poslední jízdy 17. září.

Co lze navštívit na trase vlaku:Tvrz Orlice
Muzeum řemesel Letohrad
Zámek Letohrad
Muzeum Járy Cimrmana
Tvrz Bouda
Muzeum Vysoký kámen
Fit Resort Buková Hora
Vojenské muzeum Lichkov
Památník obětem internace Králíky
Tvrz Hůrka
Vojenské muzeum Králíky
Pěchotní srub K – S 14 „U Cihelny"
Muzeum opevnění Králický řopík
Relax & sport resort Dolní Morava
Památník obránců Vlasti – pěchotní srub K – S 8 „U nádraží"
Pěchotní srub K – S 5 „U potoka"
Samostatná dělostřelecká pozorovatelna K – S 12b „Utržený"