NÁCHODSKO: Dopravní problém je například na silnici č. 33 u obce Vysokov, kde přibližně 30 kamionů uvízlo ve Vysokovském kopci a brání provozu v části vozovky.

Máte zajímavé sněhové snímky? Posílejte je na webeditori.vc@denik.cz.

Událostí je ovlivněn jeden směr provozu. Komplikovaný je i průjezd Náchodem, kde se kolona automobilů ve směru od Polska posouvá jen velmi pomalu.

JIČÍNSKO: Více než patnáct centimetrů nového sněhu znepříjemnilo cestování dnes ráno na Jičínsku především řidičům. Sypače s radlicemi byly na Jičínsku v pohotovosti od dvou hodin. „Snažíme se ošetřit především jedničky a dvojky, silnice jsou všechny průjezdné,“ uvedl za údržbu silnic Jaroslav Čipera z jičínského střediska. Problematická je situace na Sobotecku, kde zůstávají stát kamiony v bousovském kopci. Jaroslav Čipera upozorňuje, že na vozovkách první třídy zůstávají sněhové koleje, neboť sůl je kvůli mrazu méně účinná. Na Jičínsku má sněžit do 12 hodin, ráno tu naměřili mínus osm stupňů. Autobusový dispečer Milan Mach za BusLine Semily v Jičíně dodává, že i autobusová doprava je bez problémů, klasická zpoždění jsou do 30 minut.

TRUTNOVSKO: Nové přívaly sněhu zasypaly Trutnovsko, způsobují rovněž komplikace v dopravě. Například na hlavním tahu mezi Trutnovem a Jaroměří brzdí provoz v pondělí ráno uvázlý kamion mezi Výšinkou a Kocbeřemi.

Hasiči v sobotu večer vytahovali auto z Chrudimky
Auto skončilo pod splavem, vytahovali ho hasiči
Kostelec nad Orlicí - pondělí 8. února ráno
Sníh zasypal silnice, na Rychnovsku uvízly kamiony

KRÁLOVÉHRADECKO: Od dnešní půlnoci evidují hasiči asi dvacítku událostí, z toho šest dopravních nehod a tři technické pomoci související s počasím – u Červeného Kostelce vyprošťovali náchodští hasiči zapadlý sypač, u Habřiny odstranila jaroměřská jednotka spadlý strom z komunikace a v Novém Bydžově pomáhají hasiči s odstraněním sněhu z nafukovací sportovní haly.

Při dnešních dopravních nehodách bylo zraněno celkem sedm osob, z toho pět při nehodě tří osobních vozidel v Solnici. Po jednom zranění si pak vyžádala srážka dvou vozidel u Svatojánského Újezdu a nehoda dvou vozidel na silnici č. 11 u odbočky na Hřibsko. Ostatní nehody byly naštěstí bez zranění.

Zimní počasí se nevyhnulo ani Pardubickému kraji. Řidiči musí být při jízdě v regionu trpěliví a obezřetní. V opačném případě může jejich cesta skončit dopravní kolizí. Dle hlášení řídičů to bylo po ránu nejhorší na vozovkách kolem Moravské Třebové a Litomyšle.

Odklízení sněhu a posyp na náměstí v Liberci.
Liberecký kraj zasypal sníh. Kamiony se do Polska stále nedostanou

Hasiči z Pardubického kraje v pondělí vyprošťují převážně autobusy a kamiony. Například u České Třebové byla silnice I/14 neprůjezdná, uvízly zde čtyři kamiony. Dále jednotky tahaly kamion u Vysokého Mýta a také na silnici mezi Letohradem a Šedivcem. U obce Pustina hasiči vyprošťovali autobus a v obci Hartinkov zůstal autobus uvězněn zadními koly v příkopu. Hasiči ho ve spolupráci s místím traktoristou vytáhli. Nyní u obce Staré Jesenčany jednotka vyprošťuje nákladní vozidlo. Události se obešly bez zranění.