Houbový tatarák:
Zhruba 2 kg hub (nejlepší je směs hřibovitých), 1 kg cibule, 6 – 8 ks papriky, paličku česneku, nakrájet na kousky a vše společně na sádle důkladně podusit, poté namlít na strojku, přidat vegetu a trochu chilli podle chuti. Ještě teplé dáváme do skleniček a sterilujeme při 90 a 100 stupních zhruba 20 minut až půl hodiny. Druhý den sterilování zopakujeme.
I vy stále můžete posílat fotografie hub. Pište na mail:
dana.pokorna@denik.cz. Vaše příspěvky rádi zveřejníme.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditNevíte už, co s houbami? Zkuste tatarák...
Orlickoústecko – Na „houbovou" výzvu Orlického deníku zareagoval také náš spolupracovník Bohumil Bečička, který se svými houbovými úlovky vyfotografoval manželku. Přidal i jeden recept.
Houbařské úlovky manželů Bečičkových.
|
Foto: Bohumil Bečička